TRADUIR,TRADUCIR,TRANSLATE,TRADUIRE,TRADURRE,ÜBERSETZEN,

EnglishAlemánFrancésEspañolItalianoNetherlandsRusoPortuguésChino SimplificadoJaponés
CoreanoÁrabe

Etiquetes

Cercar en aquest blog

dimecres, 13 de març del 2013

No al casc obligatori

L'equip de Rebiciclona refusa el borrador de la reforma del codi de la circulació presentat per la D.G.T. al Ministerio del interior fa 10 díes.

La reforma va en contra de fomentar l'us diari de la bicicleta especialment en L'àmbit urbà, exactament on es més necessari potenciar-ne l'us.

Els estudis que indiquen el seu us, per a evitar lesions greus son en gran part accidents en vies interurbanes.


Creiem que l'informe que ha fet una casa d'assegurances espanyola es fum, doncs tal com indica el els primers paràgrafs, es desconeix exactament el número de lesions al cap en els accidents de bicicleta, tant dins com fora de ciutat. Només citen un informe de la Fiscalia de sala de seguretat vial en nens menors de 15  sí que hi ha un estudi. però cap dada més sobre estadístiques fefaents sobre traumatismes craneo-encefàlics.

Un cop dit això, que no es poc, continuen amb les dades estadístiques de sinistralitat, no s'indiquen els estudis sobre lesions ciclistes i col·lisions son en ciutat o en vies interurbanes. 

Més val més ciclistes sense casc que pocs ciclistes amb casc, creiem que els qui quedin sobre l'asfalt de Barcelona, possiblement radicalitzin la seva circulació.

Recordem que si finalment el casc es obligatori, també estarà permès dur prolongadors a banda i banda de la bicicleta per tal d'apartar els cotxes (Per ocupar més amplada del carril), sí, serà legal.

La pitjor part la rebran els vianants que veuran com les bicicletes circularan sobre les voreres de 3 metres.

Dir que a Austràlia, Nova Zelanda i Malta, el casc es obligatori, no es una mostra representativa de 194 països del món per tant n'hi ha 192 que no ho es.

A CAP PAÍS D'EUROPA ES OBLIGATORI PELS MAJORS D'EDAT. 

NO ESTEM EN CONTRA DEL CASC, PERÒ  SÍ DE LA OBLIGACIÓ D'US EN TOT MOMENT.

AFIRMEM QUE ELS ESTUDIS FETS PER EMPRESES PRIVADES , O ASSOCIACIONS DE CONDUCTORS DE COTXES, QUE PUGUIN TREURE UN RÈDIT ECONÒMIC DELS ESTUDIS DE LA BICICLETA, ARA O D'AQUÍ UNS ANYS,  SON PARTIDISTES I VAN EN DETRIMENT DE LA DEMOCRATITZACIÓ DEL US DE LES BICICLETES, AIXÍ COM DE LA REDUCCIÓ DE LA FELICITAT QUE PROVOCA L'US DE LA BICI. 

PERQUÈ COM SABEM ANAR AMB BICI MOLA, FINS I TOT EISTEIN HI ANAVA