TRADUIR,TRADUCIR,TRANSLATE,TRADUIRE,TRADURRE,ÜBERSETZEN,

EnglishAlemánFrancésEspañolItalianoNetherlandsRusoPortuguésChino SimplificadoJaponés
CoreanoÁrabe

Etiquetes

Cercar en aquest blog

divendres, 24 de juny del 2011

Massa crítica Barcelona 1 de Juliol 2011

Es comenta pels carrers que els ciclistes de Barcelona el proper divendres 1 de Juliol es concentraran sota l'Arc de Triomf a les 20:30 per a sortir sobre les 21:00 amb el fet que després de 10 dies del solstici d'estiu el Sol es pon a les nou i vit i vuit, i fins a mitja hora després que es posi, encara tenim llum. Una passejada estiuenca en tota regla!

Com sempre de forma pacífica (es clar), festiva , ben juntes per estar protegides, amb la força de la paraula, ningú no s'enfada si hi ha un embotellament de cotxes, tampoc ho ha de fer per un embús de bicis. 



De vegades els vianants miren atònits i moltes vegades sense entendre res, desconeixen de que es tracta aquest grup de ciclistes que toquen el timbre, i se'ls veu contents. A moltes ciutats la gent fa octavetes de disseny propi per tal d'explicar-los que la bicicleta també es trànsit, com qualsevol altre vehicle, i manté la qualitat del aire, amb la bici, tothom hi surt guanyant pel que fa al fluid gasós que inspirem dins del cos entre 12 i 60 vegades per minut o sigui, l'aire que respirem :) que no es poc, i te un rendiment energètic millor que qualsevol altre vehicle terrestre, de moment. 

Ah, per cert una revolució es donar 360º a quelcom que gira

sobre un eix, cal donar-li la volta a la bicicleta, encara li queda molt de camí per fer, per donar una volta sencera a la bici cal posar-la tota en qüestió, pel que fa als seus dissenys, i les seves funcions personals i laborals, nº de passatgers, forma del quadre, ancoratges per a remolcs, canvis sense moviment de cadena. posició del conductors, número i mida de les rodes (veure velocar), moltes possibilitats per a cada us, possibilitats per fer-li punta a la idea de crear bicicletes adaptades, modificades per a us professional com una mini furgoneta, crec que hi ha molts professionals per  fer petites produccions de bicicletes o complements  han de ser pràctics i fàcils de manipular en el dia a dia, i no excessivament costosos i a ser possible metal·lics. En els tèxtils encara hi ha molta feina a fer en petites produccions de tèxtil per a la bici per tal de facilitar l'us.

Tot pot començar amb un dibuix fet a qualsevol lloc, un dia qualsevol... per a solucionar una necessitat diària de forma eficaç.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------