TRADUIR,TRADUCIR,TRANSLATE,TRADUIRE,TRADURRE,ÜBERSETZEN,

EnglishAlemánFrancésEspañolItalianoNetherlandsRusoPortuguésChino SimplificadoJaponés
CoreanoÁrabe

Etiquetes

Cercar en aquest blog

dimecres, 2 de març del 2011

Massa crítca, la pasejada per Bcn

Ieeeep, que ja queda poc pel primer divendres de mes de març.

Aquest divendres a les 20:30 sota l'Arc de triomf, es concentra la Massa crítica per a sortir a les 21:00, una passejada en bicicleta per Barcelona gratis. Pedala cada dia, celebra-ho un cop al mes.

Aquesta setmana es carnaval i es bona idea anar-hi disfressat. Parlarem a veure si algú s'anima a anar a la criticona de Bilbao,
 

La reivindicació com a part del trànsit, per a circular no hem de demanar permís, som part del trànsit igual que la resta de vehicles. Neteja el balcó, buida el traster o posa-li oli de setrill, però posa la bici al carrer, cada dia que puguis, crema greix i no benzina, el teu consum responsable del petroli i els seus derivats, sí que te una incidència directe en les grans companyies, que li foten enlaire la vida a altre gent com tu, o be li contaminen el medi ambient, sense gairebé multes o penes significatives pels seus pressupostos. Cal recorda, Exon Valdés, Prestige, vertits a Tarragona, o Don Pedro a Eivissa...
 

Totes les bicis son vàlides doncs al rodar en grup es roda bastant lent, durant un parell de hores mes o menys, si el semàfor es posa vermell, tal com indica la normativa municipal tot el grup acaba de passar, cal bloquejar els semàfors per tal que els companys acabin de passar, doncs molts conductors, desconeixen la normativa i inicien la marxa amb un gran perill per als ciclistes (veure la nota informativa al peu).

Per a saber més: Busca a la xarxa. La contrainformació es nostra.

Per exemple:

http://critical-mass.info/

Nota informativa del codi de la circulació.



Sección 3, Artículo 23 parrafo 5 C.


5. Los conductores de bicicletas tienen prioridad de paso respecto a los vehículos a motor:

c) Cuando los conductores de bicicleta circulen en grupo, serán
considerados como una única unidad móvil a los efectos de prioridad de
paso. En circulación urbana se estará a lo dispuesto por la ordenanza
municipal correspondiente. (Párrafo c) añadido por Ley 19/2001)



A Barcelona la circulació urbana es l'article 14 paràgraf 5 on diu que les prioritats son les del codi de la circulació, o sigui el que hi ha al paràgraf anterior.  Ni la pasma s'ho sap, fins a la data cuan la pasma amonesta els ciclistes, s'els ha de educar per tal que la coneguin, ja no parlem dels conductors, fins i tot xofers professionals... País...


Imatge de Barcelona

Aquí tenim una fotografia que parla per si mateixa, es tracta de dos membres de la administració patrullant amb la seva bicicleta, cosa que cal aplaudir i des de aquestes línies es demana que s'estengui a als vigilants de la zona blava, es més barat, es més net, ajuda al usuari en la forma física sigui quina sigui la seva de inici ja l'agafarà, i a més també pot continuar a peu això sí, ben aconsellat de la màquina adequada i que no es un esport, es un deport, per a desplaçar-se.

Doncs sí, aquí tenim a dos ciclistes urbans, un de forma correcte, dins del carril bici esperant el semàfor en verd, i l'altre sobre el pas de peatons amb una peatona al costat, curiosa fotografia de la que s'ha esborrat una part per tal de mantenir l'anonimat de les persones, i buscant que la administració compleixi amb el mateix que demana.


Recorda que en la circulació per ciutat, si passes pel costat d'un
peató i et pot cascar una bufetada es que has passat massa aprop.

Respecta per a ser respectat, volem més amics, i simpatitzants de la bicicleta, de tu depèn ajudar a fer caure la balança cap al costat de la bicicleta.



Aquí tenemos una fotografía que habla por sí misma, se trata de dos miembros de la administración patrullando con su bicicleta, cosa que hay que aplaudir y desde estas líneas se pide que se extienda a a los vigilantes de la zona azul, se más barato, se más limpio, ayuda al usuario en la forma física sea cual sea la suya de inicio, ya lo cogerá, y además también puede continuar a pie eso sí, aconsejandolo de la máquina adecuada y que no es un deporte, es para desplazarse.


Pues sí, aquí tenemos a dos ciclistas urbanos, uno de forma correcto, dentro del carril bici esperando el semáforo en verde, y el otro sobre el paso de peatones con una peatona al lado, curiosa fotografía de la que se ha borrado una parte para mantener el anonimato de las personas, y buscando que la administración cumpla con el mismo que pide.

Recuerda que en la circulación por ciudad, si pasas por el lado de un peatón y te puede cascar una bofetada es que has pasado demasiado cerca.

Respeta para ser respetado, queremos más amigos, y simpatizantes de la bicicleta, de ti depende ayudar a hacer caer la balanza
hacia el lado de la bicicleta.